Kinderworkshop SuperChefs bso

SuperChefs, ontwikkeld door het Voedingscentrum, is een serie van acht wekelijkse kookworkshops voor kinderen van 10-12 jaar (groep 7/8). Ze ontdekken hoe gezond, lekker en gemakkelijk koken kan zijn. De jonge koks leren hoe ze zelf een gezonde maaltijd kunnen klaarmaken en iets voor tussendoor.

Opbouw SuperChefs-workshops

  • Week 1: De keuken
  • Week 2: De Schijf van Vijf
  • Week 3: Eetculturen
  • Week 4: Smaak
  • Week 5: Het etiket
  • Week 6: Seizoensgroente en –fruit
  • Week 7: Presenteren
  • Week 8: SuperChefs

Aanpak

De ideale lesduur per kookworkshop is ongeveer 2 uur. Het aantal kinderen per groep is 10. De kinderen krijgen allemaal een eigen werk- en receptenboek en ontvangen aan het eind van de cursus een SuperChefs-certificaat.
Als je echt wilt gaan koken, dan is een handige ruime keuken het meest ideaal. Is het bij jullie niet mogelijk om gebruik te maken van een volledig uitgeruste keuken? Ook dan kun je meedoen met SuperChefs. Er is een aparte set recepten ontwikkeld voor koken zonder fornuis, oven en grill.

Doel

SuperChefs is effectief in het verbeteren van kennis over gezond eten, kennis over gezond en veilig koken, houding ten opzichte van gezond en veilig koken, eigen effectiviteit ten opzichte van gezond eten en klaarmaken van gezond eten, en de vaardigheden om gezond en veilig te koken.

Wil jij deze workshop aanbieden binnen jouw organisatie? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Pin It
LBRT
BGN
Adiona