Ouderworkshop Smakelijke Eters kinderopvang

De workshop ‘Smakelijke eters’ is ontwikkeld door het Voedingscentrum
Kinderen die van jongs af aan alles leren proeven, eten later vaak gevarieerder en gezonder. Leren proeven lijkt zo vanzelfsprekend, maar in de praktijk lopen ouders tegen van alles aan: zoonlief lust alleen pasta met tomatensaus bijvoorbeeld, of eet alleen maar wortels. En dreumesdochter vindt alles wat nieuw is eng. Hoe krijg je nou een makkelijke alleseter?

De workshop 'Smakelijke Eters' duurt 2 uur en gaat terug naar de basis. Als organisatie kun je deze workshop aanbieden aan ouders. Ouders leren beter begrijpen hoe smaak eigenlijk werkt bij jonge kinderen. Hoe is het om iets wat je niet kent, te proeven en hoe kun je kinderen leren proeven, zodat ze ook andere smaken gaan lusten dan zoet?
Smakelijke eters is bedoeld voor ouders van kinderen in de leeftijd van 4 maanden tot 4 jaar, die hun kind graag gezond eetgedrag aan willen leren. Per workshop kunnen maximaal 15 ouders deelnemen.

Opbouw workshop

De workshop begint met een korte introductie over smaak en smaakontwikkeling. Daarna worden er 5 proefjes gedaan, waaronder een aantal smaakproeven.

Wat leren ouders?

De ouders leren over smaakontwikkeling bij hun kind en gaan zelf proeven. Hierdoor kunnen ze zich inleven in wat hun kind tijdens het eten ervaart en hen beter helpen om gezond en gevarieerd te leren eten.
Wil jij deze workshop aanbieden binnen jouw organisatie? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Pin It
LBRT
BGN
Adiona