De workshop ‘Smakelijke eters’ is ontwikkeld door het Voedingscentrum
Kinderen die van jongs af aan alles leren proeven, eten later vaak gevarieerder en gezonder. Leren proeven lijkt zo vanzelfsprekend, maar in de praktijk lopen ouders tegen van alles aan: zoonlief lust alleen pasta met tomatensaus bijvoorbeeld, of eet alleen maar wortels. En dreumesdochter vindt alles wat nieuw is eng. Hoe krijg...

Pin It

In deze workshop leren ouders meer over gezond eten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Wat geef je je kind, hoeveel heeft het nodig en hoe ga je om met de verleidingen van deze maatschappij?
Aan de orde komen vragen als “Wat is een goed tienuurtje?”, “Wat kan ik doen als mijn kind altijd moet trainen rond etenstijd!” en “Wat als mijn kind niks lust?”

Op 1 september 2020 publiceerde Unicef...

Pin It

Met de workshop Jong Lekker Fit! leren de kleintjes op jouw kinderdagverblijf al jong om gezonde voeding normaal te vinden. Aan de hand van speelse activiteiten wordt behalve aan het thema gezonde voeding gewerkt aan taalvaardigheid of rekenvaardigheid. Goed om te weten is dat de activiteiten aansluiten bij de kerndoelen van de leerlijn voeding van het SLO.

Per thema zijn verschillende...

Pin It

SuperChefs, ontwikkeld door het Voedingscentrum, is een serie van acht wekelijkse kookworkshops voor kinderen van 10-12 jaar (groep 7/8). Ze ontdekken hoe gezond, lekker en gemakkelijk koken kan zijn. De jonge koks leren hoe ze zelf een gezonde maaltijd kunnen klaarmaken en iets voor tussendoor.

Opbouw SuperChefs-workshops

  • Week 1: De keuken
  • Week 2: De Schijf van Vijf
  • Week 3...
Pin It

DFW

Over één week start de Dutch Food Week. Voor basisscholen en kinderopvang organiseer ik in de komende maanden kookles op locatie. Ben jij Gezonde School-coördinator of coach Gezonde Kinderopvang, kijk dan snel op mijn Dutch Food Week pagina met nieuws en activiteiten.

Heeft jouw school of kinderopvang de subsidie Lekker naar Buiten van Jong Leren Eten ontvangen, dan kan kookles vanuit deze...

Pin It

LBRT
BGN
Adiona