Samenwerking

Samenwerking – Logopedie, Remedial Teaching en Kindercoaching

Per 1 oktober werken logopediste Elsmarijn van ’t Wout en remedial teacher/kindercoach Judith de Gier samen onder één dak.

“De combinatie van logopedie en remedial teaching is eigenlijk een hele logische”, zegt Elsmarijn van ‘t Wout. “Beide disciplines hebben op een aantal gebieden een duidelijke overlap;
Door logopedische problemen lopen kinderen soms vast in het leerproces en/of ze lopen op sociaal /emotioneel gebied tegen problemen aan. Lees- en spellingsproblemen vinden vaak hun oorsprong in de fonologische ontwikkeling en/of auditieve vaardigheden. Door samen te werken en van elkaars expertise gebruik te maken kunnen kinderen optimaal begeleid worden.”

“Op het gebied van lezen en schrijven werken we bijvoorbeeld in elkaars verlengde. Als logopedist ondersteun ik de auditieve kant en Judith heeft daarvan profijt in haar RT-begeleiding. En als ik merk dat een kind door bijvoorbeeld taalproblemen minder goed in zijn vel zit, kan coaching door Judith een heel goede ondersteuning bieden op dat gebied.”

Begeleiding is mogelijk in de gezellige praktijk op de Chamotte 4a in Geldermalsen èn online. “Toen Corona begon zijn we gestart met online begeleiding”, vult Judith de Gier aan. “Dit blijkt heel succesvol. Als remedial teacher ondersteun ik kinderen op het gebied van technisch lezen, spelling, begrijpend lezen en rekenen. Bij bijvoorbeeld thuisquarantaine kunnen afspraken gewoon doorgaan. Ook los van thuisquarantaine zien we de vraag naar online begeleiding of een combinatie van online begeleiding en sessies in de praktijk toenemen. Het scheelt tijd als kinderen niet meer gebracht en gehaald hoeven te worden. Veel ouders ervaren dit als prettig en maakt dat ook ouders uit omringende gemeentes ons steeds beter weten te vinden.”

Logopediepraktijk BeekWout is een allround praktijk waar kinderen, jongvolwassenen en volwassenen met logopedische hulpvragen terecht kunnen. Voor meer informatie: https://www.logopediegeldermalsen.nl/ of neem contact op met Elsmarijn van ’t Wout-Beekman Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

PraktijkTOF! is een brede kinderpraktijk op het gebied van remedial teaching, kindercoaching en kind & voeding. Voor meer informatie: https://praktijktof.nl/ of neem contact op met Judith de Gier Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pin It
LBRT
BGN
Adiona