Kan jouw kind extra uitleg en hulp gebruiken bij spelling, rekenen of (begrijpend) lezen? Als remedial teacher in het basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en binnen hoogbegaafdenonderwijs heb ik jarenlange ervaring in het begeleiden van leerlingen. Wil je weten wat ik voor jullie kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op. Online begeleiding behoort ook tot de mogelijkheden!

Dyscalculie Screening Test (Zareki-R-NL)

Heeft jouw kind moeite met rekenen en twijfel je of je kind wellicht een rekenprobleem of dyscalculie heeft, dan kan het raadzaam zijn om de ZAREKI-R-NL af te laten nemen.

Met deze test worden de deelvaardigheden die ten grondslag liggen aan rekenen in kaart gebracht. Het is een screeningsinstrument; er mag aan de hand van de Zareki-R-NL geen diagnose dyscalculie gesteld worden! Om de diagnose te stellen is aanvullend intelligentie en neuropsychologisch onderzoek nodig.

De test duurt ongeveer een uur en kan worden afgenomen bij kinderen vanaf groep 5. Na een analyse van de resultaten volgen tips voor aanpak van de rekenproblemen en eventueel een advies voor verder onderzoek.

Mocht je meer willen lezen over dyscalculie kijk dan eens op de site van Balansdigitaal.

LBRT
BGN
Adiona