Maak jij je zorgen om je kind en vind je het prettig als iemand eens met je meekijkt? Aan de hand van allerlei werkvormen help ik jouw kind zicht te krijgen op wat er leeft en leer hem/haar vaardigheden om met een probleem om te gaan.
Het aantal coachingssessies dat een kind nodig heeft verschilt. Zelf zie ik kindercoaching als een kortdurende, laagdrempelige begeleidingsvorm waarbij ik graag aanvul dat kindercoaching niet gericht is op het stellen van een diagnose.
Meestal verloopt een traject als volgt:
- Ouders vullen het contactformulier in. Dan maken we telefonisch vrijblijvend kennis, bespreken we jullie hulpvraag en wat ik daarin kan betekenen. Het kind is hierbij niet aanwezig. Als je besluit met coaching te willen starten ontvang je van mij een toestemmingsformulier waarop beide ouders middels een handtekening toestemming geven.
- Na ontvangst van het toestemmingsformulier plannen we de eerste coachingsessies met het kind op school. De ouders zijn hierbij niet aanwezig. Voor begeleiding op school moet er uiteraard wel goedkeuring zijn van de school, en een geschikte ruimte beschikbaar gesteld worden.
- Na enkele sessies vindt er overleg met de ouders plaats. Tijdens het overleg bespreken we waar we staan en hoe we verder gaan. Voor het overleg vraag ik altijd aan het kind of ik alles met zijn/haar ouders mag delen. Het vertrouwen tussen mij als coach en het kind vind ik erg belangrijk.
PraktijkTOF! heeft contracten met allerlei gemeentes in de regio waardoor vergoeding vanuit de gemeente mogelijk is. Om hiervoor in aanmerking te komen is een verwijzing nodig van de school-/huisarts, het wijkteam/sociaal team of andere gecertificeerde instellingen. Onder tarieven kun je zien door welke gemeentes PraktijkTOF! gecontracteerd is.
Vanwege de lopende afspraken is er momenteel geen ruimte voor kindercoaching zonder doorverwijzing.