*** Deze blog is ook terug te vinden op de website van de Gemeente West Betuwe als onderdeel van de Week van de Opvoeding van 5 t/m 11 oktober 2020. ***

Oké, ik geef het maar meteen eerlijk toe; Een gemiddelde ochtend in ons huishouden ziet er behoorlijk chaotisch uit. Met drie pubers is het een flinke uitdaging om op tijd klaar te zijn voor school. De oudste twee vertrekken om half acht op de fiets naar de middelbare, de jongste drie kwartier later naar groep 8.
Toen ik vijftien jaar geleden voor de eerste keer moeder werd kon ik niet bedenken hoe hectisch een gezin met drie kinderen kan zijn. Ik had een ideaalplaatje in mijn hoofd met daarin een belangrijke plek voor gezonde voeding. De liefde voor lekker en gezond kreeg ik al jong van huis uit mee. Mijn moeder bereidde de heerlijkste gerechten uit de moestuin van mijn vader.
Geïnspireerd door internet en allerlei...

Pin It

De workshop ‘Smakelijke eters’ is ontwikkeld door het Voedingscentrum
Kinderen die van jongs af aan alles leren proeven, eten later vaak gevarieerder en gezonder. Leren proeven lijkt zo vanzelfsprekend, maar in de praktijk lopen ouders tegen van alles aan: zoonlief lust alleen pasta met tomatensaus bijvoorbeeld, of eet alleen maar wortels. En dreumesdochter vindt alles wat nieuw is eng. Hoe krijg...

Pin It

In deze workshop leren ouders meer over gezond eten voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Wat geef je je kind, hoeveel heeft het nodig en hoe ga je om met de verleidingen van deze maatschappij?
Aan de orde komen vragen als “Wat is een goed tienuurtje?”, “Wat kan ik doen als mijn kind altijd moet trainen rond etenstijd!” en “Wat als mijn kind niks lust?”

Op 1 september 2020 publiceerde Unicef...

Pin It

Met de workshop Jong Lekker Fit! leren de kleintjes op jouw kinderdagverblijf al jong om gezonde voeding normaal te vinden. Aan de hand van speelse activiteiten wordt behalve aan het thema gezonde voeding gewerkt aan taalvaardigheid of rekenvaardigheid. Goed om te weten is dat de activiteiten aansluiten bij de kerndoelen van de leerlijn voeding van het SLO.

Per thema zijn verschillende...

Pin It

SuperChefs, ontwikkeld door het Voedingscentrum, is een serie van acht wekelijkse kookworkshops voor kinderen van 10-12 jaar (groep 7/8). Ze ontdekken hoe gezond, lekker en gemakkelijk koken kan zijn. De jonge koks leren hoe ze zelf een gezonde maaltijd kunnen klaarmaken en iets voor tussendoor.

Opbouw SuperChefs-workshops

  • Week 1: De keuken
  • Week 2: De Schijf van Vijf
  • Week 3...
Pin It