KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding en is een effectief bewezen interventie voor begeleiding en hulp aan kinderen bij scheiding.
Kinderen kiezen er niet voor dat hun ouders gescheiden zijn. Of de scheiding nu net uitgesproken is of al even geleden, het blijft een ingrijpende gebeurtenis die het leven verandert.
KIES biedt kinderen en jongeren een eigen plek en ruimte om eens te vertellen en delen wat je meemaakt en waar je je vragen en zorgen mag uiten. Aandacht voor de situatie van het kind is nodig om een zo onbelemmert mogelijke jeugd door te maken.
KIES voor mij! begeleiding 7-12 jaar
KIES is er voor verschillende leeftijden, individueel of in een groepje. Bij praktijkTOF! kun je terecht voor KIES voor mij! individuele begeleiding 7-12 jaar.
KIES voor mij! is individuele begeleiding vanuit de KIES methodiek. Deze begeleiding is er speciaal voor kinderen die geen mogelijkheid hebben om aan een KIES groep deel te nemen of voorkeur hebben voor een individueel traject. De begeleiding is aan de hand van de vragen, zorgen, wensen en behoeftes van het kind. Het begeleidingstraject is op maat.
Meestal verloopt een traject als volgt:
- Ouders vullen het contactformulier in, en ik informeer ouders over de te nemen stappen om op basis van vergoede zorg een begeleidingstraject te starten.
- Voor begeleiding op school moet er uiteraard wel goedkeuring zijn van de school, en een geschikte ruimte beschikbaar gesteld worden.
- U maakt een afspraak bij uw huisarts of schoolarts om uw hulpvraag te bespreken en voor een doorverwijzing naar PraktijkTOF!
- In het Mijn PraktijkTOF! Portaal kunt u de verwijsbrief uploaden en het intakeformulier invullen.
- Op basis van de intakeformulieren en de verwijsbrief vraag ik een toewijzing aan bij uw gemeente, en ik plan een persoonlijk gesprek om het begeleidingstraject door te spreken.
- Via het Mijn PraktijkTOF Portaal stuur ik u de gemaakte afspraken en het toestemmingsformulier, welke door beide ouders/vertegenwoordigers digitaal moet worden ondertekend. Als het kind 12 jaar of ouder is, moet het kind zelf ook toestemming geven.
- Na ontvangst van het toestemmingsformulier en de toewijzing van de gemeente plannen we de eerste coachingsessies met het kind op school. De ouders zijn hierbij niet aanwezig.
- Na enkele sessies vindt er overleg met de ouders plaats. Tijdens het overleg bespreken we waar we staan en hoe we verder gaan. Voor het overleg vraag ik altijd aan het kind of ik alles met zijn/haar ouders mag delen. Het vertrouwen tussen mij als coach en het kind vind ik erg belangrijk.
PraktijkTOF! heeft contracten met allerlei gemeentes in de regio waardoor vergoeding vanuit de gemeente mogelijk is. Om hiervoor in aanmerking te komen is een verwijzing nodig van de school-/huisarts, het wijkteam/sociaal team of andere gecertificeerde instellingen. Onder tarieven kun je zien door welke gemeentes PraktijkTOF! gecontracteerd is.